Путін відмовився визнавати гарантії Україні за Будапештським меморандумом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін відмовився визнавати гарантії Україні за Будапештським меморандумом

Казна та Політика
13756
Президент РФ Володимир Путін заявив, що Будапештські угоди про гарантії територіальної цілісності України в обмін на виведення ядерних сил не поширюються на нову владу в Києві.
“Коли ми вказуємо, що це антиконституційний переворот, то нам кажуть: ні, це не збройне захоплення влади, це революція. А якщо це революція, то тоді мені важко не погодитися з деякими нашими експертами, які вважають, що на цій території виникає нова держава”, – сказав Путін в бесіді з журналістами в Ново-Огарьово у вівторок, передає “Інтерфакс-Україна”.
“А ні з цією державою, ні щодо цієї держави ми ніяких зобов’язуючих документів не підписували”, – зазначив президент РФ.
Він навів при цьому аналогію з подіями 1917 року в Росії, коли в результаті революції розпалася Російська імперія, і виникла нова держава.
Нагадаємо, Будапештський меморандум – меморандум про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї – міжнародний договір, укладений 5 грудня 1994 між Україною, США, Росією і Великобританією про без’ядерний статус України. Угода містить пункти, що надають Україні гарантії її суверенітету і безпеки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас