Українці стали частіше подорожувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стали частіше подорожувати

Особисті фінанси
672
Україна увійшла до десятки країн зі зростанням витрат громадян на закордонний туризм. Для порівняння, в 2010 році витрати українців на подорожі за кордон становили 3,8 млрд грн, в 2011 році жителі країни витрачали на турне 4,5 млрд грн, в 2013-му – майже 6 млрд грн, передає ТСН.
На думку туроператорів, зростання інтересу українців до подорожей – наслідок економічної нестабільності в країні. Річ у тім, що люди бояться збирати гроші і поспішають витратити зароблене на розваги і туризм.
Водночас соціологи переконані, що для багатьох українців можливість поїхати за кордон є показником високого соціального статусу. Тому багато українців позичають гроші, щоб поїхати на деякий час з країни.
Наступний фактор, який сприяє зростанню кількості поїздок – збільшення тіньових доходів українців.
При високому показнику зростання кількості людей, які їдуть в інші країни на канікули або вихідні, 77% українців ніколи не були за межами країни – підрахували в українській компанії Research and Branding Group. Тоді як за підрахунками Eurostat, щороку за кордон виїжджають 76% бельгійців, 53% голландців, 40% словаків, 33% німців і 15% поляків, і лише 5% українців.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас