Азербайджанці України готові захищати країну від російської окупації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджанці України готові захищати країну від російської окупації

Казна та Політика
891
Тисячі азербайджанців, що проживають на території України, і зокрема в Криму, готові виступити за збереження суверенітету і територіальної цілісності країни, наміри щодо окупації якої здійснює Російська Федерація. Про це повідомили в прес-службі ВГО “Об’єднана діаспора азербайджанців України”.
Голова ВГО “Об’єднана діаспора азербайджанців України” Хікмет Джавадов заявив, що азербайджанці України (тільки в Криму їх близько 40 тисяч) підтримують територіальну цілісність України і вважають неприйнятними дії РФ по введенню військ на територію Кримського півострова.
У зв’язку з агресією РФ проти України “Об’єднана діаспора азербайджанців України” виступила зі спеціальною заявою.
“Сьогодні керівництво організації, її регіональні представники, а також голови незалежних азербайджанських організацій, що входять до складу Об’єднаної діаспори азербайджанців України, офіційно заявляємо наступне: Україна є нашою батьківщиною і ми зобов’язані виступити за збереження її суверенітету і територіальної цілісності”, – йдеться у заяві.
У заяві також підкреслюється, що українські азербайджанці, які більшою мірою є російськомовними, не відчувають у зв’язку з цим ніяких проблем і не потребують захисту.
“Не на словах знаючи про жахи війни, ми не можемо допустити повторення подій у Нагірному Карабасі, Придністров’ї та Абхазії. У країні є законна влада і ми закликаємо наших співвітчизників підтримувати її ініціативи, спрямовані на формування в країні основ соціальної справедливості та правопорядку”, – наголошується в заяві.
Хікмет Джавадов закликав усі інші організовані діаспори України приєднатися до заклику азербайджанців і стати на захист територіальної цілісності України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас