Економісти прогнозують Росії рецесію через події в Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти прогнозують Росії рецесію через події в Криму

Світ
1196
Військова операція в Криму завдала сильного удару по економіці Росії і фактично забезпечила їй рецесію. Про це пише російський Forbes.
Офіційний прогноз зростання російського ВВП в 2014 році – 2,5%. Однак ще два тижні тому заступник міністра економічного розвитку Андрій Клепач сказав, що показник буде знижений як мінімум до 2%. Прогноз буде переглянутий в середині березня.
Російські економісти вважають, що ніякого зростання в економіці цього року не буде взагалі. “Якщо до початку гострої фази української кризи була ймовірність, що зростання може повернутися, то в світлі подій останніх днів, очікування ці очевидно відкладаються в довгий ящик. Навіть якщо подальшої ескалації конфлікту не буде, зростання все одно не відновиться”, – заявила директор Інституту “Центр розвитку” Вищої школи економіки Наталя Акіндінова.
“Якщо ситуація зафіксується на сьогоднішньому моменті, то все одно буде погано. Зростання за підсумками року буде в мінусі”, – погоджується з нею доцент економічного факультету МДУ, екс-помічник міністра фінансів Росії Олег Буклемішев.
Керівник Економічної експертної групи Овсій Гурвич вважає, що економічна криза в РФ, позначена ескалацією конфлікту в Україні, ще тільки починає набирати обертів. За його прогнозами, згортання інвестицій в Росію призведе до того, що за підсумками року відтік капіталу збільшиться в два з гаком рази порівняно з офіційними прогнозами і становитиме рекордні $150 млрд, а середньорічний курс рубля з урахуванням ризиків може зрости до 39 рублів за долар (зараз – трохи більше 36 рублів).
Нагадаємо, вчора за один робочий день протистояння в Україні російські компанії, які котируються на Московській біржі, подешевшали на $58 млрд, що перевищує витрати Росії на Олімпійські ігри в Сочі.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас