Нацбанк почав створення загальнодержавної системи протидії кіберзлочинності - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк почав створення загальнодержавної системи протидії кіберзлочинності - НАБУ

Казна та Політика
1261
Національний банк України почав практичну реалізацію ініціативи Незалежної асоціації банків України щодо створення ефективної загальнодержавної системи протидії кіберзлочинності в банківській сфері, повідомили УНН в прес-службі НАБУ.
“Триває робота з реалізації концепції “Протидія кіберзлочинності в банківській сфері” і створення Єдиної інформаційної бази банків на платформі Національного банку України. За розпорядженням Нацбанк України створив міжвідомчу робочу групу з питань протидії кіберзлочинності в банківській системі України”, – йдеться в листі регулятора на адресу НАБУ.
До основного складу міжвідомчої робочої групи включені керівник Проекту НАБУ “Протидія кіберзлочинності” Тетяна Самсонюк та експерт проекту, член Комітету НАБУ з питань банківської інфраструктури та платіжних систем Олена Кузьміна.
Для ефективної співпраці Національний банк України також запросив до участі в робочій групі фахівців Управління по боротьбі з кіберзлочинністю Міністерства внутрішніх справ України.
У січні 2013 року НАБУ розробила і затвердила рішенням Комітету з питань банківської інфраструктури та платіжних систем Концепцію протидії кіберзлочинності в банківській сфері. Вона передбачає створення ефективної загальнодержавної системи протидії кіберзлочинності у банківській сфері та створення платформи для комунікації між усіма задіяними учасниками.
Один з напрямків концепції передбачає створення єдиної інформаційної бази банків з метою обміну антишахрайською інформацією. Планується, що хранителем і держателем такої єдиної інформаційної бази буде НБУ, оскільки саме регулятор реалізує державну політику щодо забезпечення інформаційної безпеки банків. Основні принципи роботи бази: доступ всіх банків до інформації, знеособленість інформації в системі, НБУ співпрацює з МВС та іншими держструктурами в сфері дієвих превентивних заходів, здійснення яких не суперечить законодавству України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас