У Криму зібралися створити своє "міністерство оборони" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму зібралися створити своє "міністерство оборони"

Казна та Політика
1525
Прем’єр-міністр Криму Сергій Аксьонов пообіцяв створити в республіці власне міністерство оборони. Таку заяву глава регіонального уряду зробив на прес-конференції в Сімферополі.
Раніше Аксьонов уже перепідпорядкував собі всі силові структури Криму. Своє рішення він пояснив тим, що силовики отримували з Києва накази, що суперечать інтересам республіки. Крім цього Аксьонов розпорядився створити в регіоні загони самооборони і провести референдум, за підсумками якого має визначитися статус Криму. Його дата поки не призначена, але не виключено, що він пройде вже в березні 2014 року.
Сергій Аксьонов був призначений новим прем’єр-міністром Криму рішенням регіональних депутатів, що розпустили 27 лютого попередній уряд на чолі з Анатолієм Могильовим. Політик, який представляє партію «Російська єдність», відмовився визнати легітимність тимчасового президента України Олександра Турчинова і заявив, що продовжить підкорятися Віктору Януковичу, усуненому від влади після декількох місяців антиурядових виступів у Києві.
У свою чергу нова влада України відмовилася визнати законність розпуску кримського уряду і приходу до влади Аксьонова. Генпрокуратура країни вже оскаржила в суді всі рішення, що призвели до зміни влади в регіоні, а також назвала протизаконним створення загонів самооборони та перепідпорядкування кримських силовиків місцевій владі. Оголошений владою Криму референдум про статус республіки у відомстві також вважають нелегітимним.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас