Новина дня: Росія у випадку фінансових санкцій проти неї відмовиться від долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новина дня: Росія у випадку фінансових санкцій проти неї відмовиться від долара

Валюта
21024
Росія у разі введення санкцій з боку сенату США буде змушена йти в інші валюти, створювати свою розрахунково-платіжну систему, заявив у вівторок, 4 березня, в інтерв’ю РІА Новини радник президента РФ Сергій Глазьєв.
Раніше голова підкомітету з європейських справ в сенаті Кріс Мерфі заявив журналістам, що сенат може ввести санкції проти Росії у зв’язку з ситуацією в Україні. Мова може йти, зокрема, про замороження активів російських державних установ і приватних інвесторів, а також про візові обмеження для російських громадян.
«Ми будемо змушені йти в інші валюти, створювати свою розрахунково-платіжну систему. У нас прекрасні торгово-економічні відносини з нашими партнерами на Сході і на Півдні, і ми знайдемо спосіб не тільки обнулити нашу фінансову залежність від США, але і вийдемо з цих санкцій з великою вигодою для себе. Спроба оголосити про санкції проти РФ обернеться крахом для фінансової системи США, який спричинить припинення домінування США у світовій фінансовій системі», – сказав Глазьєв.
На сьогодні сенат США розглядає санкції проти Росії у зв’язку з ситуацією в Україні. Голова підкомітету з європейських справ в сенаті Кріс Мерфі заявив журналістам, що сенат може ввести санкції проти російських банків, закликати адміністрацію до заморожування активів російських державних установ і приватних інвесторів, а також ввести візові обмеження для російських громадян.
Рада усунула від влади президента Віктора Януковича, змінила конституцію, поклала виконання обов’язків глави держави на спікера Олександра Турчинова і призначила президентські вибори на 25 травня. Янукович заявив, що залишається законно обраним главою держави.
Москва вважає, що легітимність рішень Верховної ради України викликає сумніви. РФ відзначає, що її дії в Україні повністю адекватні і легітимні. Прем’єр Криму Сергій Аксьонов звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням про сприяння в забезпеченні миру і спокою в Криму. Після цього Путін вніс до Ради Федерації звернення про використання Збройних сил РФ на території України до нормалізації суспільно-політичної обстановки в цій країні, верхня палата одноголосно дала на це згоду.
У ніч на вівторок постпред РФ при ООН Віталій Чуркін повідомив, що Путін отримав від Януковича письмове прохання використовувати російські збройні сили для захисту населення України і продемонстрував фотокопію оригіналу звернення. Чуркін також зазначив, що президент РФ ще не прийняв рішення про використання ЗС Росії в Україні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас