У Придністров'ї активізувалися російські війська - заява Молдови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Придністров'ї активізувалися російські війська - заява Молдови

Світ
4026
Молдова занепокоєна активністю російських військ на території Придністровського регіону РМ, що створює додаткову небезпеку в регіоні”. Про це заявив у Нью-Йорку постійний представник Республіки Молдова при ООН посол Влад Лупан.
“Ми стурбовані питанням регіональної безпеки. В сепаратистській столиці, Тирасполі, на території Республіки Молдова оперативна група російських військ приведена в стан підвищеної бойової готовності. Військові угруповання сепаратистів також введені в такий стан. Ми закликаємо до негайної активізації всіх міжнародних дипломатичних механізмів, щоб попередити подальшу дестабілізацію, щоб відстежувати ситуацію на місці і почати політичний діалог між сторонами для мирного вирішення кризи”, – заявив Лупан, слова якого наводить Укрінформ.
Він додав, що це відбулося протягом останніх днів, паралельно з загостренням ситуації в Криму.
Лупан також зазначив, що Молдова глибоко стурбована розвитком подій в Україні – “сусідньої і дружньої країни”, зокрема, через різку ескалацію ситуації на Кримському півострові внаслідок його окупації російськими військами.
Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації Федеральних зборів РФ одноголосно підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про введення військ в Україну.
На території Криму вже перебуває понад 15 тис. військовослужбовців Росії і близько 50 одиниць техніки, серед якої є броньовані автомобілі і бронетранспортери. Постійно ведеться спроба захоплення українських військових частин.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас