Втрати економіки Росії від війни в Криму оцінили в три відсотки ВВП - Merrill Lynch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Втрати економіки Росії від війни в Криму оцінили в три відсотки ВВП - Merrill Lynch

Світ
1078
Військові дії в разі вторгнення до Криму можуть обійтися Росії в три відсотки ВВП РФ, який за підсумками 2013 року становив 66,689 трильйона рублів. Про це увечері 3 березня повідомляється на сайті газети «Ведомости» з посиланням на підрахунки Bank of America Merrill Lynch.
У разі військової операції прокачування палива через Україну опиниться під загрозою, а через територію цієї країни йде палива на 30 мільярдів доларів на рік. Крім того, на таку ж суму газу закуповує сам Київ, відзначає банк.
Крім економічних санкцій, Кремлю пророкують і зовнішньополітичні обмежувальні заходи. У Bank of America Merrill Lynch оцінюють імовірність військового вторгнення Росії до Криму як невисоку. У Credit Suisse вважають, що ця ймовірність становить 15-20 відсотків.
У швейцарському банку вважають, що у разі військової операції в Криму Євросоюз може заблокувати будівництво «Південного потоку» і відмовитися від закупівель російського газу, переключившись на альтернативні джерела палива та інших постачальників.
Витрати російського бюджету збільшаться навіть у тому випадку, якщо збройного вторгнення не буде. Зокрема, влада РФ планує надати фінансову допомогу Криму. Її обсяги поки що не відомі, повідомлялося тільки, що дефіцит бюджету автономної республіки становить 35 мільярдів рублів. Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов заявляв, що Москва опрацьовує питання про забезпечення виплат бюджетникам в Криму та виконання соціальних зобов’язань місцевої влади перед жителями.
На тлі кримської кризи в Росії різко зросли курси євро і долара: європейська валюта 3 березня перевищувала позначку в 51 рубль, долар сягав 37 рублів на Московській біржі. За інформацією ЗМІ, ЦБ для підтримки рубля міг витратити до десяти мільярдів доларів.
Рада Федерації 1 березня дозволила владі РФ ввести війська на територію України. Москва виправдовує можливе збройне втручання тим, що необхідно забезпечити безпеку російських громадян в Криму, а також захистити інтереси країни в регіоні після зміни влади в Україні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас