Путін наказав військам, які брали участь у військових навчаннях, повернутися до місць постійної дислокації. Але не з Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін наказав військам, які брали участь у військових навчаннях, повернутися до місць постійної дислокації. Але не з Криму

Світ
5731
Президент Росії Володимир Путін наказав військам, які брали участь у військових навчаннях, повернутися до місць постійної дислокації. Про це повідомив прес-секретар глави держави Дмитро Пєсков.
За його словами, напередодні верховному головнокомандувачу представили доповідь про успішне проведення навчань Центрального і Західного військового округів. Після цього Путін віддав відповідний наказ військам і з’єднанням, пояснив прес-секретар глави держави.
26 лютого міністр оборони Сергій Шойгу повідомив, що верховний головнокомандувач поставив завдання військовому відомству провести раптову комплексну перевірку боєготовності військ і сил Західного і Центрального військових округів, а також ряжу родів військ. За його словами, 26 лютого о 12:00 за київським часом раптово були підняті за тривогою війська Західного військового округу, а також з’єднання та військові частини, що дислокуються на її території, 2-а армія Центрального військового округу, командування Повітряно-космічної оборони, Повітряно-десантних військ, Дальньої і Військово-транспортної авіації. Шойгу додав, що перевірка проводитиметься в два етапи в період з 26 лютого по 3 березня.
Міністр зазначив, що “верховним головнокомандувачем поставлені завдання перевірки здатності військ до дій при вирішенні кризових ситуацій, що становлять загрозу військової безпеки країни, а також антитерористичного, санітарно-епідеміологічного та техногенного характеру”. Зокрема, на першому етапі (26-27 лютого) начальнику Генштабу було доручено привести війська у вищі ступені бойової готовності і “здійснити їх розгортання на загальновійськових і морських полігонах”, а на другому етапі (28 лютого – 3 березня) – провести “оперативно-тактичне навчання з 6-ю і 20-ю арміями Західного військового округу, 2-ю армією Центрального військового округу, командуванням ВДВ”. Тоді Шойгу також повідомив, що війська повинні будуть повернутися в пункти постійної дислокації до 7 березня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас