Рада може відновити контроль за фондом держмайна - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада може відновити контроль за фондом держмайна - законопроект

Казна та Політика
428
У Верховній Раді України зареєстровано проект закону № 4330 від 28 лютого 2014 року про повернення парламентського контролю за Фондом державного майна України. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Верховної Ради.
“Прийняття законопроекту дозволить забезпечити відповідність закону, який регулює комплекс питань, пов’язаних з правовим статусом Фонду державного майна України нормам Конституції України і визначить підзвітність і підконтрольність його Верховній Раді України”, – йдеться в пояснювальній записці.
У положеннях запропонованої редакції закону йдеться про те, що Фонд держмайна України має бути підзвітний і підконтрольний Верховній Раді України. Голова Фонду має затверджуватися Радою за поданням Прем’єр-міністра України. З чинної редакції закону про Фонд держмайна пропонується виключити положення, за якими Фонд у своїй діяльності повинен керуватися дорученнями Президента України та Прем’єр-міністра України.
“Проект Закону про внесення змін до Закону України “Про Фонд державного майна України” з відновлення парламентського контролю за приватизацією державного майна” зареєстрований депутатами фракції Партії регіонів Анатолієм Денисенком, Іриною Горіною і народним депутатом фракції “Батьківщина” Ксенією Ляпіною. Документ зараз передано на розгляд керівництву ВР.
Профільним комітетом, який має розглянути проект закону, є Комітет з питань економічної політики.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас