Дії Росії створили найбільшу європейську кризу в XXI столітті - Великобританія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дії Росії створили найбільшу європейську кризу в XXI столітті - Великобританія

Світ
4526
У разі продовження агресії дії Росії матимуть серйозні наслідки.
Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг звинуватив Росію у військовій інтервенції в Україну.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Хейга, зроблену в Києві.
За словами Хейга, дії Росії створили дуже напружене і небезпечне становище. Британський міністр також назвав ситуацію, що склалася, найбільшою європейською кризою в XXI столітті. У зв’язку з цим глава МЗС Великобританії попередив російську сторону, що у разі продовження агресії дії Росії матимуть серйозні економічні та політичні наслідки.
Хейг визнав, що за договором з Україною Росія має право на розміщення в Криму військового контингенту і кораблів Чорноморського флоту, але повинна негайно забезпечити повернення всіх військовослужбовців РФ до місць дислокації.
Хейг прибув до Києва у другій половині дня в неділю. Вранці в понеділок він відвідав Майдан і поклав квіти в пам’ять про загиблих.
Раніше Великобританія вже засудила дії Росії відносно України і призупинила підготовку до саміту «великої вісімки» в Сочі, так само як і ще шість учасників G8. 1 березня російського посла в Лондоні викликали до МЗС Великобританії.
У суботу Рада Федерації РФ дала президенту Володимиру Путіну дозвіл на застосування військової сили на території України. Після цього низка об’єктів в Криму (як цивільних, так і військових) були заблоковані російськими військовими. Українська сторона фактично не чинила опору, озброєних зіткнень не зафіксовано. При цьому українські військовослужбовці відмовилися надати росіянам доступ до збройових складів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас