Ринки, що розвиваються, падають слідом за Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринки, що розвиваються, падають слідом за Росією

Фондовий ринок
2212
Ринки, що розвиваються, в понеділок знижуються на тлі загострення конфлікту на території України. Російський ринок впав на максимальну з 2009 р. величину.
Зведений індекс країн, що розвиваються, втратив 1%, впавши до 957,04 пункту. Звичайно, це зниження не йде ні в яке порівняння з обвалом російського індексу ММВБ на 10%, проте нервозність присутня.
Так, південнокорейський KOSPI втратив 0,2%. Інвесторів, крім усього іншого, засмутили дані з експорту країни, а також запуск двох ракет Північною Кореєю.
У Гонконгу Hang Seng подешевшав на 1,2%.
Побоювання початку військових дій на Україні посилюють побоювання інвесторів. У такі часи капітал зазвичай тікає в найбезпечніші активи. Крім усього іншого, Федрезерв проводить скорочення стимулюючих програм. Все це тільки підсилює відтік капіталу з ринків.
Втім, поки що геополітична ситуація залишається заплутаною, а невизначеність часом буває для інвесторів ще гіршою, ніж просто погані новини.
Швидше за все, інвестори будуть залишатися поза ринком, поки не буде знайдений якийсь вихід.
“Нікому не подобається зіткнення супердержав”, – сказав в інтерв’ю Bloomberg Амбаріш Баліга, керуючий партнер фонду Mumbai-based Edelweiss Financial Services.
Більш докладно варто зупинитися на фондовому ринку РФ. Тут йде обвальне падіння. Індекс РТС падає на 10,1%, індекс ММВБ – на 8,8%. Ф’ючерси на індекс РТС в мінусі також на 10%, причому межі коливань ціни були зрушені вже двічі.
Таким чином, торгів на самому ліквідному інструменті термінового ринку, по суті, й не було. Торги почалися “знесенням планки”, потім продовжилися “знесенням” чергової “планки” і тільки потім стабілізувалися в діапазон 113000-115000 пунктів.
Подібний хід торгів абсолютно непридатний для трейдерів. Імовірність втратити гроші сягає 100%. Індекс волатильності виріс до 69%.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас