Японія і Китай публічно висловили невдоволення діями РФ - і закликали поважати територіальну цілісність України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія і Китай публічно висловили невдоволення діями РФ - і закликали поважати територіальну цілісність України

Світ
3622
Японія і Китай висловили занепокоєння ситуацією в Україні.
“Рішення Ради Федерації РФ 1 березня 2014 на використання Збройних Сил Російської Федерації на Україну посилює напруженість в регіоні і завдасть шкоди миру і стабільності в міжнародному співтоваристві. Японія висловлює серйозну тривогу і стурбованість у зв’язку з цим рішенням”, – йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ Японії.
Дипломати цієї країни закликали сторони вирішити конфлікт мирним шляхом і “повною мірою дотримуватися відповідних положень міжнародного права, включаючи Угоду про статус та умови присутності Чорноморського Флоту РФ на території України, а також поважати суверенітет і територіальну цілісність України”.
Речник Міністерства закордонних справ Китаю Цинь Ган заявив в неділю в Пекіні, що Китай поважає незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, повідомляє агентство Синьхуа.
Китай “здавна дотримується принципу невтручання у внутрішні справи”, додав він. Проте прямо висловлювати невдоволення діями Росії Ган не став.
Дипломат також закликав сторони вирішити конфлікт шляхом діалогу і переговорів на основі дотримання міжнародного права і норм міжнародних відносин для забезпечення миру і стабільності в регіоні.
За словами Гана, Китай продовжує уважно стежити за розвитком подій в Україні.
Як відомо, ЄС і Сполучені Штати засудили прояви військової агресії Росії проти України.
Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США та ЄС заявили, що зупиняють підготовку до саміту Великої вісімки, який має відбутися в червні в Сочі. Держсекретар США Джон Керрі назвав дії Москви безпрецедентним актом агресії і пригрозив Москві жорсткою реакцією США та інших країн, аж до економічної ізоляції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас