Україна в поточному році експортує 32 млн тонн зерна і вийде за цим показником на друге місце у світі - голова УЗА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна в поточному році експортує 32 млн тонн зерна і вийде за цим показником на друге місце у світі - голова УЗА

Аграрний ринок
576
Президент Української зернової асоціації Володимир Клименко, виступаючи на першій міжнародній конференції “Українське зерно – світові” в Гонконгу заявив, що Україна в поточному році експортує 32 млн тонн зерна і вийде за цим показником на друге місце в світі після США. Про це повідомили в прес-службі Української зернової асоціації.
За його словами, наприкінці 90-х років країна виробляла 30 млн тонн зерна, не маючи можливостей для експортних поставок. Торік обсяг виробництва вже перевищив 60 млн тонн.
На конференції підкреслювалося, що Україна має “колосальний потенціал” з нарощування виробництва зернових. Її позиції на світових ринках продовольства “продовжать зміцнюватися з року в рік”.
Цим заходом його організатори – ІА “АПК-Інформ” та Українська зернова асоціація – відкривають серію роуд-шоу в країнах Південно-Східної Азії, покликаних відкрити для цього регіону потенціал зернового сектора українського АПК.
У першій конференції “Українське зерно – світу” беруть участь понад 120 делегатів з 13 країн світу, які протягом двох днів обговорять можливості поглиблення партнерства і культурних зв’язків між українськими та світовими виробниками зернових, розширення можливостей застосування перспективних агротехнологій та обміняються досвідом їх використання, а також отримають унікальну можливість встановити контакти з потенційними партнерами з країн Східної та Південно-Східної Азії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас