Тимчасовий президент України звільнив начальника Генштабу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасовий президент України звільнив начальника Генштабу

Казна та Політика
1544
Начальник Генштабу ЗС України Юрій Ільїн, нещодавно призначений на цю посаду, відправлений у відставку. Відповідний указ підписав виконуючий обов’язки президента України, спікер парламенту Олександр Турчинов.
Яка причина звільнення, не уточнюється.
Юрій Ільїн був призначений главою Генштабу ЗС в середині лютого. Відповідне рішення ухвалив президент України Віктор Янукович незадовго до того, як його усунули від влади. Раніше Ільїн займав пост командувача ВМС України.
Після призначення на нову посаду, за інформацією LB.ua, Ільїн заявляв, що армія не втручатиметься у політичне протистояння в країні. Пізніше, однак, у місцевих ЗМІ з’явилася інформація, що він нібито все ж готовий був задіяти війська проти «майданівців».
У четвер, 27 лютого, стало відомо, що Ільїн госпіталізований з серцевим нападом. Про це повідомив в Facebook колишній начальник українського військового телецентру Мирослав Мамчак. У лікарню, як зазначалося, Ільїн потрапив після того, як зустрівся з представником адміністрації Севастополя Олексієм Чалим (Чалого, який має російське громадянство, оголосили новим мером міста учасники багатотисячного мітингу, що пройшов нещодавно в Севастополі, формально він керує управлінням щодо забезпечення життєдіяльності міста). Що стосується Чалого, то він після зустрічі заявив, що слід координувати зусилля для запобігання «насильства і кровопролиття».
Рішення про звільнення начальника Генштабу було прийнято на тлі загострення обстановки в Криму. Там в останні дні пройшли протестні виступи, учасники яких відмовилися підтримати зміну влади в Україні. Їхнє невдоволення викликав, зокрема, прихід до влади українських націоналістів. На мітингах лунали заклики до повернення Криму до складу Росії.
У Сімферополі озброєні люди (повідомлялося, що це «представники самооборони російськомовних громадян Криму») захопили будівлі кримського парламенту та уряду. З’явилася також інформація, що аеропорт «Бельбек» поблизу Севастополя взяли під контроль російські військові. На цьому тлі новий голова МВС України Арсен Аваков звинуватив Росію в «збройному вторгненні та окупації».
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас