ООН підрахувала збитки від глобального потепління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН підрахувала збитки від глобального потепління

Технології&Авто
281
Глобальне потепління призведе до скорочення посівів приблизно на 2 відсотки кожне десятиліття і завдасть загальний збиток світовій економіці в розмірі 1,45 трильйона доларів. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на неопублікований поки проект доповіді ООН.
За документом, якщо температура повітря в середньому зросте на 2,5 відсотка протягом найближчих 80-90 років, то світовий ВВП скоротиться на 0,2-2 відсотка. Скорочення врожаїв відбудеться на тлі того, що попит на їжу зросте в світі на 14 відсотків.
Крім прямого збитку сільському господарству, пов’язані з глобальним потеплінням економічні проблеми будуть виявлятися у втраті земельних ресурсів на березі морів, що призведе до міграції їх жителів у внутрішні райони. Найбільш уразливими регіонами вважаються Південна і Східна Азія.
Представники ООН заявляють, що для запобігання екологічної катастрофи та економічної кризи світові уряди повинні негайно почати діяти і створити проект угоди по боротьбі з парниковим ефектом.
Прогнози ООН на поточне століття засновані на комп’ютерних моделях тенденцій поширення парникових газів. У першу чергу, враховується діяльність людини, зокрема, використання вугілля, нафти і газу як енергоресурсів.
Викиди продуктів спалення вугілля і вуглеводнів в атмосферу регулює угода, звана Кіотським протоколом. Договір діє до 2020 року, серед його учасників 38 країн. Водночас, серед них не фігурують дві найбільші економіки світу (США і Китай), а також Росія, Індія і Канада.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас