Fitch підтвердило рейтинг України на рівні CCC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило рейтинг України на рівні CCC

Казна та Політика
966
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті на рівні ССС, а довгостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті на рівні В-. Прогноз за довгостроковим рейтингом дефолту емітента в національній валюті – “негативний”. Кредитний ліміт країни підтверджений на рівні ССС, а короткостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті – на рівні С. Про це йдеться в повідомленні агентства.
На думку аналітиків Fitch, політичні ризики в країні залишаються досить сильними. Зміна влади може призвести до низки наслідків, що ускладнює аналіз. Здатність України отримати зовнішнє фінансування багато в чому залежить від того, наскільки швидко вона зможе сформувати уряд, визнаний народом, а також викласти послідовну програму економічної політики.
Раніше український уряд повідомив, що планує обговорити з місією МВФ програму надання 15 млрд дол. Міжнародний валютний фонд отримав запит України про надання допомоги і висловив готовність вислати місію до Києва вже найближчими днями. МВФ проведе технічну незалежну оцінку економічної ситуації на Україні і паралельно почне обговорювати з місцевою владою політичні реформи, які дозволять закласти основу для реалізації програми підтримки. Проте, домовленості про конкретні терміни або обсяги кризового кредитування України поки що відсутні.
10 лютого 2014 року Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті з В- до ССС і підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в національній валюті на рівні В-. Короткостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті знижений з В до С. Прогноз за РДЕ в національній валюті – “негативний”, говориться в повідомленні агентства. Як тоді відзначили аналітики Fitch, з моменту присвоєння минулого рейтингу в листопаді 2013 р. в країні помітно зросла політична нестабільність, що зробило негативний вплив на суверенну кредитоспроможність України. В якості факторів, що вплинули на зниження рейтингу, Fitch відзначило високу вразливість банківської системи України, ризик обвалу національної валюти і слабкість бізнес-середовища.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас