Севастополь не підкоряється наказу про ліквідацію Беркута - мер-самозванець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Севастополь не підкоряється наказу про ліквідацію Беркута - мер-самозванець

Казна та Політика
8735
Севастопольський підрозділ спецназу МВС України Беркут не буде розформовано, пообіцяв жителям міста Олексій Чалий, якого міська рада призначила мером, незважаючи на неоднозначну інформацію з приводу його громадянства.
За словами Чалого, Севастополь не підкоряється наказу від 25 лютого “Про ліквідацію спеціальних підрозділів міліції цивільної безпеки Беркут”, підписаному в.о. голови МВС Арсеном Аваковим. Севастопольський Беркут залишається в складі міської міліції і буде отримувати зарплату, запевнив мер.
Чалий також повідомив, що всі блокпости на в’їзді в місто працюють, будь-яких представників влади з Києва будуть пропускати в Севастополь тільки за погодженням з виконкомом.
Напередодні міська рада Севастополя затвердила кандидатуру російського підприємця Чалого в якості глави міського виконкому після того, як минулої неділі під час мітингу на центральній площі міста близько 20 тисяч осіб обрали його новим мером. Ніякого голосування при цьому не проводилося.
Починаючи з 1992 року градоначальником Севастополя був голова адміністрації, призначений з Києва, через особливий статус міста.
Ліквідувати Беркут раніше пропонували депутати Верховної Ради України від фракції Свобода, відповідний законопроект був зареєстрований 23 лютого. Саме Беркут в багатьох випадках виконував завдання з розгону масових протестів, які в результаті призвели до зміни влади.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас