Українські страховики почали виплати по Майдану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські страховики почали виплати по Майдану

Особисті фінанси
1156
Страхові компанії починають відшкодовувати збитки, пов’язані з акціями протесту. З листопада минулого року вони виплатили вже кілька мільйонів гривень за полісами КАСКО, власники яких позбулися своїх машин «внаслідок протиправних дій третіх осіб» у Києві. Найчастіше це були підпали.
ПОВЕРТАЛИ ЦІНУ АВТО
«Два тижні тому ми провели дві виплати за полісами КАСКО за випадками, пов’язаними з подіями в Києві, за «Рендж ровер» і «Ланос». – Розповів «Вістям» менеджер зі зв’язків з громадськістю та комунікацій «PZU Україна» Олександр Мельничук. – Суму назвати не можу, але вона майже рівна вартості авто».
СК «Країна» також отримала дві заяви про повне руйнування транспортних засобів, які були застраховані на 120 тис. грн і 130 тис. грн. Як повідомили в компанії, виплати будуть проведені в березні. «Для добровільних видів страхування, до яких належить і КАСКО, страховики нерідко йдуть на так звані компромісні виплати, тим самим відступаючи від жорстких умов договорів страхування», – говорить голова правління СК «Країна» Олександр Наконечний.
БЕРІТЬ ДОВІДКИ НА МАЙДАНІ
Ті, хто отримав травми або просто застуду на Майдані, до страховиків не звертаються. «За весь час у нас був тільки один дзвінок в колл-центр – клієнт підвернув ногу на Інститутській», – зізналися нам в одній з компаній. На думку страховиків, деякі клієнти не змогли зібрати потрібні довідки, бо не зверталися до лікарень через острах потрапити звідти до рук міліції. Таким людям радять все одно спробувати отримати відшкодування. «Якщо страховий випадок трапився (вам завдали каліцтва на мітингу, але ви побоялися звертатися до лікарні за допомогою), все одно повідомте про подію в контакт-центр СК, щоб страхова зафіксувала ваше звернення, – говорить начальник служби клієнтських сервісів СГ «ТАС» Віктор Панасюк. – Після цього збирайте докази: чеки на ліки, висновки лікарів, якщо такі були, показання свідків, які бачили, як з вами це сталося, навіть фотофакти поранень, сильних ударів, переломів. Після цього йдіть в страхову компанію і пишіть заяву».
Неофіційно страховики підтвердили, що готові приймати як один з доказів хвороби або травми свідоцтва лікарів Майдану. «Можна піти в Медичну сотню, взяти у них довідку, що такий-то тоді-то отримав таку-то травму і відповідне лікування, завірити потім все це в комендатурі, – пропонують вони. – Але краще все ж таки піти до лікарні».
Ольга Галицька
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас