Найстаріша біткоїн-біржа видалилася з інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найстаріша біткоїн-біржа видалилася з інтернету

Валюта
2011
Сайт першої біткоїн-біржі MtGox пішов в оффлайн. При спробі отримати доступ до сайту відповідь від сервера приходить, але дані не відображаються, що може свідчити про видалення всіх файлів. З твіттера майданчика також зникли всі записи.
24 лютого в Мережі почали поширюватися відомості про фінансову неспроможність MtGox. Підприємець Райан Селкіс (Ryan Selkis), що підтримує криптовалюту, опублікував у своєму блозі файл, який виглядає як внутрішній документ біржі. У ньому повідомляється про втрату 744,4 тисячі біткоїнів протягом декількох років. Вартість криптовалюти в такому обсязі становить близько 370 мільйонів доларів (за індексом біткоїна Winkdex).
«Реальність в тому, що MtGox може оголосити банкрутство в будь-який момент», – йдеться в документі. Wired вдалося зв’язатися з представником MtGox, проте він відмовився коментувати інформацію у файлі, опублікованому Селкісом. Співробітник біржі порадив журналістам пошукати потрібні їм відомості на сайті і різко обірвав розмову.
Спільнота компаній, що займаються бізнесом з використанням біткохнів, опублікувала заяву щодо ситуації з MtGox. У ній представники індустрії звинуватили біржу в зловживанні довірою користувачів. Причому спочатку текст звернення містив інформацію про фінансову неспроможність MtGox, але згодом ці відомості видалили.
Зареєстрований в Токіо майданчик в останні тижні відчував технічні труднощі. Про неполадки, викликані великим обсягом запитів на виведення коштів, стало відомо на початку лютого. У зв’язку з технічними труднощами біржа припинила виведення грошей.
У MtGox пояснювали, що неполадки викликані недоліком в системі, що отримав назву пластичність транзакції (transaction malleability), який дозволяє змінювати унікальний ідентифікатор операції до її підтвердження. У результаті потенційні шахраї отримали можливість стверджувати, що біткоїни не були перераховані на їх гаманець, хоча насправді криптовалюта надійшла (тобто MtGox за деякими операціями могла вислати біткоїни два рази). Coindesk.com відзначав, що в даному випадку не йде мова про можливість витратити один і той же біткоїн два рази.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас