УАЗ зупинив виробництво через скорочення попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УАЗ зупинив виробництво через скорочення попиту

Фондовий ринок
805
“Ульянівський автомобільний завод” з понеділка ввів режим неповного робочого часу і призупинив виробництво автомобілів на два тижні, рішення прийнято у зв’язку зі скороченням попиту.
“Режим неповного робочого часу передбачений виробничим планом на поточний рік і вводиться з метою збереження двозмінного режиму роботи і щоб уникнути подальшого масового скорочення персоналу”, – відзначили в прес-службі заводу. До звичайного режиму роботи УАЗ повернеться 11 березня, повідомляє “Інтерфакс”.
“Ми постаралися мінімізувати фінансові втрати для основного персоналу. Тим, у кого є невикористана відпустка, пропонується взяти її на ці дні, вони будуть оплачені відповідно до трудового законодавства.
Інші співробітники мають можливість у ці два тижні знайти тимчасову роботу “на стороні”. Сьогодні в Ульянівську це, загалом, не проблема”, – заявив заступник гендиректора УАЗа зі зв’язків з громадськістю Олександр Лагунов.
Під час простою підрозділи із забезпечення життєдіяльності підприємства і служба збуту працюють у звичайному режимі. “Крім того, будуть працювати співробітники, зайняті на реалізації інвестпроектів з модернізації виробничого майданчика. Тобто простій не торкнеться близько 2 тис. людей . До речі, це буде, мабуть, найбільш масштабна модернізація на УАЗі з 1941 р., коли завод розпочав свою роботу”, – пояснив Лагунов.
УАЗ є найбільшим в Росії виробником позашляховиків і одним з ключових підприємств групи Sollers.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас