Росія лякає виведенням капіталів з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія лякає виведенням капіталів з України

Казна та Політика
3511
Нинішня ситуація в Україні означає для Росії матеріалізацію ризиків. Таку думку висловив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв.
“Це додатковий імпульс для виведення капіталів з ​​країни і додатковий тиск на курс”, – вважає він.
Говорячи про скасування Україною розміщення другого траншу держоблігацій, які повинна була викупити Росія в рамках торішніх домовленостей, міністр зазначив: “Ми завжди говорили, що найкраща схема – це забезпечений кредит”.
Разом з тим, на думку Улюкаєва, є й інші варіанти допомоги, окрім купівлі цих паперів. “Там є цікаві розумні проекти, наприклад, Хмельницька атомна станція. Енергобаланс України такий, що цей проект все одно потрібно реалізовувати. Є інші активи”, – зазначив глава МЕР.
У середині грудня 2013 р. Росія і Україна досягли домовленості про придбання Москвою українських євробондів на 15 млрд дол. Операція з придбання першого траншу цінних паперів на 3 млрд дол завершилася 20 грудня 2013 р.
Наступний транш Росія повинна була викупити на попередньому тижні, проте 21 лютого Україна відмовилася від випуску єврооблігацій на 1,98 млрд дол. Україна планувала випустити єврооблігації на 1,98 млрд дол (з лістингом на Ірландській біржі) на користь Росії. Ставка купона повинна була становити 5% річних, термін погашення – 2015 рік.
При цьому 20 лютого прес-секретар Президента РФ Дмитро Пєсков, торкаючись рішення про викуп другого траншу облігацій, дав зрозуміти, що рішення не заморожене, але Москва чекає нормалізації обстановки в Києві.
Нагадаємо, як заявив напередодні міністр фінансів РФ Антон Сілуанов, Росія почекає з купівлею єврооблігацій України, поки в Києві не буде сформовано новий уряд і економічна політика.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас