Google випускає облігації на $ 1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google випускає облігації на $ 1 млрд

Фондовий ринок
363
Американська Google вперше за три роки продала корпоративні облігації на суму $1 млрд з метою рефінансування вже минулих облігаційних позик.
Інтернет-пошуковик випустив 10-річні бонди під 62,5 базисного пункту, що за ставкою приблизно відповідає американських держоблігацій.
Випуск корпоративних паперів направлений на погашення існуючого позики в $1 млрд з купонним доходом в 1,25%. Про це йдеться в заяві Google для американського регулятора ринку цінних паперів.
Інвестори кажуть, що зараз на рахунках і в короткострокових зобов’язаннях Google числиться $60,7 млрд, проте компанія не використовує дані активи для погашення облігаційних боргів, вважаючи за краще випускати новий облігаційну позику.
Нагадаємо, що квартальні результати Google в останньому звітному періоді перевершили очікування аналітиків, незважаючи на зниження цінників на рекламні оголошення і не дуже вдалі результати дочірньої Motorola, яка скоро відійде компанії Lenovo.
Кількість платних кліків (Paid clicks – скільки разів користувачі клікнули на рекламне оголошення ) зросло на 31%, але ціна за клік знизилася на 11%.
Рекламна виручка Google виросла за рік на 16% , досягнувши $50,58 млрд. У IV кварталі виручка від реклами досягла $14 млрд , що становить 83% квартальних доходів.
Виручка основного бізнесу Google збільшилася за квартал на 22% з $12,91 млрд до $15,7 млрд. Виручка від партнерських сайтів становить $3,52 млрд. Сервіси Google за кордоном принесли додатково $8,77 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас