Крим дійшов до ручки - "російські козаки" приготувалися брати владу в Севастополі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим дійшов до ручки - "російські козаки" приготувалися брати владу в Севастополі

Казна та Політика
5366
У разі, якщо президент України Віктор Янукович «здасть владу», козаки візьмуть під контроль силові відомства та військові частини в Севастополі. Про це, як передає «ForPost», заявив отаман козачого союзу «Русь» В’ячеслав Бєбнєв.
«Щойно бандерівці там візьмуть владу, а Янукович її здасть, в той же день, це я вам відповідаю, буде взята влада тут у свої руки. СБУ, МВС будуть взяті. Будуть взяті військові частини під контроль вже севастопольцями. Сюди зі зброєю ми нікого не пустимо», – підкреслив він.
Бєбнєв також поскаржився на те, що в західних областях України активісти захоплюють зброю і бойову техніку, і підкреслив, що кримчани «мають право на такі самі кроки».
20 лютого спікер парламенту Криму Володимир Константінов заявив, що на півострові можуть поставити питання про відділення від України у разі зміни легітимної влади в країні.
«У нас єдиний шлях – у нас їх не два і не три – це денонсація рішення президії ЦК КПРС про передачу Криму. Одна країна передавала (Крим) іншій країні на знак дружби, вікової дружби, тій країні, яка сьогодні називається Україною. Що відбувається з дружбою, ми бачимо. І якщо припиняє існування сама країна, то припиняють чинність всі ті акти, буде вже зовсім інша політико-правова історія», – цитувало його заяву РІА Новости.
У свою чергу, кілька депутатів Верховної Ради Криму раніше висловлювалися за приєднання автономії до Росії і збиралися звернутися до Москви за допомогою у зв’язку з останніми подіями в Україні. У країні майже три місяці триває політична криза, спровокована відмовою уряду підписувати угоду про асоціацію з ЄС.
Масштабні акції протесту, організовані опозицією в Києві та інших містах, кілька разів переростали в масові заворушення. Ситуація загострилася 18 лютого, коли в українській столиці почалися запеклі бої міліціонерів з протестуючими. Внаслідок заворушень, що тривали кілька днів, загинули, за офіційними даними, 75 людей, близько 600 постраждали.
У кількох західних областях країни прихильники опозиції днями почали захоплювати силові відомства. Повідомлялося, що у Львові із захоплених активістами райвідділів міліції було викрадено зброю.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас