Зіткнення в Україні обвалили валюти сусідніх держав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зіткнення в Україні обвалили валюти сусідніх держав

Валюта
6213
Зіткнення опозиціонерів з правоохоронними органами в Україні призвели до зниження курсів валют сусідніх держав.
За відомостями агентства, зниження курсів торкнулося польського злотого, угорського форинта, чеської крони, румунського лея, а також сербського динара і хорватської куни. Злотий подешевшав порівняно з відкриттям торгів на 0,28 відсотка, форинт втратив 0,36 відсотка, крона – 0,11 відсотка, лей – 0,37 відсотка. Динар і куна подешевшали менш відчутно – на 0,06 і 0,01 відсотка відповідно.
В якості причини падіння вартості валют держав Центральної та Східної Європи в агентстві назвали побоювання інвесторів у зв’язку з можливими економічними складнощами в Україні і ризиком «зараження» ними всього регіону. Частина фахівців вважає, що валюти дешевшають більшою мірою через інтерес інвесторів до розвинених держав, а не тих, що розвиваються, а події в Україні відіграють лише другорядну роль.
В Україні сутички призвели до падіння основного фондового індексу і чергового зниження курсу гривні. 20 лютого на міжбанківському ринку, за відомостями порталу Minfin.co.ua, долар торгувався в проміжку 9,01-9,07 гривні, хоча ще напередодні його курс становив 8,90-8,99 гривні. Євро виріс більш ніж на 3,8 відсотка і оцінюється в 12,3-12,4 гривні.
Економічні труднощі в Україні відбуваються на тлі зіткнень в Києві і по всій країні, в яких вже загинули понад 100 осіб. Протистояння супротивників і прихильників президента Віктора Януковича загострилося 18 лютого. Масові акції протесту в Україні проходять з осені 2013 року. Вони були викликані відмовою президента країни Віктора Януковича від інтеграції з Європою.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас