Україні необхідні банківські канікули і аудит резервів - екс-заступник голови НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні необхідні банківські канікули і аудит резервів - екс-заступник голови НБУ

Валюта
4283
Щоб уникнути панічних настроїв, Нацбанк має оголосити про канікули для банків і ввести чесні правила гри на банківському ринку.
Про це заявив екс-заступник голови НБУ Олександр Савченко.
“Необхідно оголосити банківські канікули, щоб забезпечити збереження золотовалютних резервів і попередити панічні настрої, які стосуються курсу і ліквідності банків”, – відзначає експерт.
За його словами, бажано вжити заходів, які дозволять на необхідний час зупинити роботу платіжної системи.
Він також додав, що потрібно ввести чесні правила гри для всіх і, можливо, встановити певні ліміти на зняття з банківських карт готівки.
“Бажано також провести аудит золотовалютних резервів і провести кадрові перестановки в Нацбанку, підсилити його керівництво. Фахівців там практично не залишилося, а ситуація кризова. Інакше наслідки для нас можуть бути катастрофічними”, – вважає Савченко.
На його думку, це ті заходи, які необхідно вжити найближчим часом, щоб уникнути найгіршого сценарію.
“У першу чергу, це дозволить заблокувати вивезення грошей з країни. Ми знаємо, що видаються в деяких незрозумілих ситуаціях кредити, друзям або ще комусь. Потім ці гроші пропадають або опиняються за кордоном. І тоді і паніка посилюється”, – підкреслює екс-заступник голови НБУ.
“Краще зараз закритися і перечекати, навести порядок в управлінні фінансами. Створити дієздатний уряд. І політична ситуація стабілізується. Інакше, втрати можуть бути мільярдні. Йдеться про десятки мільярдів. Це стосується не тільки золотовалютних резервів”, – говорить він.
Савченко також підкреслює, що населенню потрібно з розумінням поставитися до таких заходів, оскільки це дозволить українцям зберегти свої гроші.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас