Рейтинг України знижений до ССС - гірше в світі рейтинг тільки у Гренади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг України знижений до ССС - гірше в світі рейтинг тільки у Гренади

Казна та Політика
3997
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило довгостроковий кредитний рейтинг України в іноземній валюті на одну ступінь – з CCC+ до переддефолтного рівня CCC з “негативним” прогнозом.
Про це повідомляється в прес-релізі агентства.
S&P відзначає, що політична ситуація в Україні значно погіршилася. “Ми вважаємо, що це знижує можливість українського уряду обслуговувати борги за умов підвищеного ризику і підвищує невизначеність щодо продовження надання Росією фінансової допомоги протягом 2014 року” – йдеться в повідомленні.
Рейтинг CCC присвоюється емітентам, щодо яких існує ризик дефолту протягом найближчих 12 місяців. Наступна ступінь – CCC з мінусом – Україні присвоять, якщо буде ризик дефолту протягом шести місяців. Рейтинг CC означатиме, що дефолт неминучий.
На сьогодні нижче, ніж у України, за версією агентства, рейтинг лише у Гренади (SD – вибірковий дефолт). Рейтинг Аргентини, наприклад, – CCC+.
Нагадаємо, 7 лютого агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України за зобов’язаннями в іноземній валюті з “B-” до “ССС”, або “надзвичайно спекулятивного” ​​рівня.
31 січня агентство Moody’s знизило суверенний кредитний рейтинг України на одну ступінь – з Caa1 до Caa2. За класифікацією Moody’s, боргові зобов’язання з рейтингом Caa вважаються зобов’язаннями дуже низької якості, які схильні до дуже високого кредитного ризику. До дефолтного рейтингу України в класифікації агентства залишилося всього дві сходинки.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас