Великобританія не має наміру відмовлятися від політики жорсткої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія не має наміру відмовлятися від політики жорсткої економії

Казна та Політика
198
Уряд Великобританії в середньостроковій перспективі не має наміру відмовлятися від політики жорсткої економії, яка зараз починає приносити свої плоди. З такою заявою 20 лютого виступив міністр фінансів королівства Джордж Осборн.
За його словами, “існує велика спокуса” вважати роботу уряду виконаною і “припинити приймати жорсткі рішення”. “Однак це було б великою помилкою”, – вважає Осборн. “Якщо ми відмовимося від нинішнього курсу, то змушені будемо відмовитися і від усіх його завоювань”, – підкреслив міністр.
Варто відзначити, що завдяки політиці уряду чинного прем’єра Девіда Кемерона відновлення економіки Великобританії відбувається значно швидшими темпами, ніж це прогнозували експерти. Так, за даними Банку Англії, ВВП країни в четвертому кварталі 2013 року в річному вираженні збільшився на 2,8% – це вище, ніж первинні оцінки статистичного бюро країни (ONS). При цьому в 2014 році зростання економіки має становити 3,4%, а в 2015 році – 2,7%.
“Ці цифри доводять, що обраний урядом курс на жорстку економію починає приносити плоди”, – заявив Осборн, який зараз перебуває з офіційним візитом в Гонконзі. Проте, завдання з подолання наслідків кризи, за словами міністра, “ще не вирішене”. “У найближчі роки нам належить прийняти ще чимало важких рішень, щоб економіка Великобританії знову посіла належне їй місце у світі”, – підкреслив він.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас