Загниваючий російський рубль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загниваючий російський рубль

Валюта
3696
“Ви думали, що погані справи гривні”, – пише Кеннет Рапоза в статті, опублікованій Forbes.
“Але коли мова заходить про валюти країн з ринковою економікою, що розвивається, російський рубль навіть побив рекорд гривні, а це говорить багато про що, якщо врахувати, що Україна перебуває в епіцентрі запеклих політичних заворушень”, – вважає він.
“Відтоді як український уряд вирішив відмовитися від планів підписати торгову угоду з ЄС на користь зближення з Росією, її ринок різко просів. Росія, як виявялється, переживає це ще важче. Курс гривні знизився на 7,51% по відношенню до долара в цього року. Рубль показав себе ще гірше, впавши на 8%”, – відзначає автор.
Для порівняння Рапоза наводить дані про курс валют інших країн з ринковою економікою: курс турецької ліри знизився на 1,48%, а бразильського реала – на 1,43%.
“Російська економіка, заснована на виробництві сировинних товарів, в останні дванадцять місяців зростала темпами нижче за середні, що зробило показники її фондового ринку гіршими серед країн з ринковою економікою”, – йдеться в статті.
За даними Barclays Capital, діяльність у сфері побутового споживання є головним чинником, що стримує економічне зростання Росії. “Обсяг роздрібних продажів залишався великим завдяки значному підвищенню зарплат, що призвело до високих темпів зростання готівкового доходу. Крім того, зростання банківського кредитування сектора домогосподарств підтримувало споживчі витрати. За останні місяці дія обох цих факторів ослабла”, – пише Рапоза.
“Слабкі показники січня можуть виявитися винятком, тож почекаємо нових даних, перш ніж робити висновок про те, що перспективи економічного зростання знову погіршилися, – вважають аналітики Barclays Capital. – На перший погляд, Росія починає 2014 рік з поганих позицій”.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас