Деякі банки в середу ввели ліміт на зняття готівки у Києві у 500-1000 грн - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі банки в середу ввели ліміт на зняття готівки у Києві у 500-1000 грн - ЗМІ

Фондовий ринок
3609
З самого ранку в Києві (в основному в центрі) вишикувалися черги до банкоматів, гроші в них швидко закінчувалися. «У середньому не працювало 5% банкоматів, але з них тільки 0,8% не видало готівку через відсутність гривні, в інших випадках – через поломки. Скоро банки будуть інкасувати банкомати і збільшать їх завантаження. Грошей вистачить», – запевнив голова компанії «Український процесинговий центр» Антон Романчук. Деякі банки у середу навіть вводили ліміти на видачу кеша за карткою – 500-1000 грн.
Не всім вдавалося отримати готівку і в касах банків. Майже всі банківські відділення в центрі столиці були закриті або переведені за новими адресами. Про це вчора заявляли Промінвестбанк, Надра Банк, Укрсоцбанк, ВТБ Банк, Сбербанк Росії, ОТП Банк. Проте фінансисти запевняли, що більшості людей в середу було не до них. «Активності не було. Менше здійснювалося не тільки купівлі валюти, а й інших операцій. У тому числі і через проблеми з транспортом», – сказав голова правління «Райффайзен Банку Аваль» Володимир Лавренчук.
$2 МЛРД ЗАСПОКОЯТЬ КУРС
Привід для нових переживань у середу дав міжбанк. Курс долара на ньому збільшився одразу на 20 копійок, але за підсумком торгів зміг відкотитися до 9,0 грн/$ (для порівняння: у вівторок – 8,9 грн/$). Фінансисти визнавали, що причин для подорожчання валюти не було, і котирування піднімалися на психологічної напруженості, яку вчора не розряджав Нацбанк (не виходив на торги).
До кінця тижня експерти припускають збереження поточного курсу. «Все буде залагоджено досить швидко, не думаю, що котирування піднімуться вище 9,1 грн/$. Поки що безготівковий ринок буде рамках 9-9,1 грн/$ і десь близько 9 грн/$ буде триматися і готівковий курс», – сказав «Вістям» партнер інвесткомпанії Capital Times Ерік Найман. Змінити ситуацію на валютному ринку можуть два чинники. «Розміщення єврооблігацій України на $2 млрд і вирішення кризи. Це могло б заспокоїти як безготівковий ринок, так і населення», – упевнений член правління Промінвестбанку Владислав Кравець. «Це дві ключові проблеми. Щойно вдасться їх вирішити, безготівковий курс може повернутися в коридор 8,5-8,8 грн/$», – погодився з ним голова правління банку «Хрещатик» Дмитро Гриджук.
Чиновники запевняють, що Росія викупить облігації, як і обіцяла, і $2 млрд ми отримаємо. «У четвер, максимум в п’ятницю вранці, вся документація буде надана Ірландській біржі (через технічні проблеми це не було зроблено вчасно), де розміщуються єврооблігації, і в п’ятницю російські гроші надійдуть до нас на рахунок», – запевнило «Вести» джерело в Кабміні.
Олена Лисенко, Юлія Полєхіна
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас