Європейський інвестбанк відмовився брати участь у фінансуванні нових проектів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський інвестбанк відмовився брати участь у фінансуванні нових проектів в Україні

Казна та Політика
1864
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) поки що не бере участь у фінансуванні нових проектів в Україні у зв’язку з економічною і політичною ситуацією в країні, зазначив голова ЄІБ Вернер Хоер на прес-конференції в Брюсселі.
“Ситуація екстремально серйозна, ми висловлюємо співчуття жертвам неймовірного насильства. Нині ми зупинили нашу діяльність, тому що важливо почекати подальшого економічного та політичного розвитку в країні. Зараз ми не працюємо з подальшими проектами, тому що нам необхідно знати, в якій політичній ситуації ми зможемо рухатися в майбутньому”, – цитує Хоер РИА Новости.
Україна очікує отримати від ЄІБ кредитну лінію в обсязі 750 мільйонів євро на фінансування будівництва Канівської гідроакумулюючої станції. Ощадбанк збирався підписати угоду з ЄІБ про відкриття кредитної лінії в розмірі 200 мільйонів євро для надання середньо- і довгострокових позик українським підприємствам.
У кінці 2013 року Кабмін схвалив залучення позики від ЄІБ в розмірі 55 мільйонів євро на будівництво Бескидського тунелю. Восени 2013 року було підписано угоду з ЄІБ про надання 152 мільйонів євро для завершення будівництва першої черги метрополітену в Дніпропетровську.
Також ЄІБ бере участь в проектах з модернізації українських магістральних газопроводів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас