У США з'являться Bitcoin-банкомати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США з'являться Bitcoin-банкомати

Валюта
1144
Американці вважають гарною ідеєю створення bitcoin-банкоматів. Її реалізацією займеться компанія Robocoin, яка обіцяє встановити свою техніку в кількох містах Техасу. До США банкомати з криптовалютою з’явилися в Канаді.
Автоматизовані обмінники будуть встановлені в Остіні та Сіетлі вже наступного місяця. У них вмонтують сканер, здатний встановити особу клієнта за паспортом або водійськими правами. Це важливо, оскільки bitcoin часто піддається критиці як інструмент для відмивання грошей та інших нелегальних операцій. Саме Robocoin раніше встановила bitcoin-банкомати в канадському Ванкувері. Компанія стверджує, що добереться і до Європи з Азією.
Цікаво, що котирування bitcoin на різних біржах на сьогодні різняться. Навіть серед “доларових bitcoin” є різнобій. На Mt.Gox, яка припинила виплати клієнтам і взагалі перебуває на межі краху, одна монета коштує всього $318. А ось на Bitstamp за одиницю криптовалюти доведеться віддати вже $642. Інакше кажучи, можна говорити про серйозні проблеми у Mt.Gox, але поки що не у всієї bitcoin-системи в цілому.
Наприкінці листопада – початку грудня котирування bitcoin сягали $1200. До цього кілька років криптовалюта мала обмежене поширення і коштувала не більше $200.
Bitcoin існує у вигляді цифрового коду, і жодна держава не контролює емісію, яка відбувається шляхом майнінга на комп’ютерах, тобто генерується завдяки залученню електронних обчислювальних потужностей.
Росія нещодавно оголосила bitcoin поза законом. У КНР, де діють одна з найбільших бірж і низка компаній, що генерують рекордні обсяги криптовалюти, у влади теж дуже непрості відносини з творінням Сатоши Накамото.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас