Google закрив куплену в Україні компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google закрив куплену в Україні компанію

Фондовий ринок
3378
Американська корпорація Google закрила компанію Viewdle, куплену в Україні в 2012 році. Її співробітники переїхали до США, де увійшли в команду Motorola Mobility і Motorola ATAP group.
Viewdle почали готувати до закриття одразу після завершення угоди. За словами Дениса Мелентьєва, який очолював український офіс, його контракт з компанією закінчився в жовтні. Саме до цього терміну він повинен був закрити підрозділ в Україні.
Основна частина команди Viewdle переїхала до США після купівлі компанії і приєдналася до компанії Motorola Mobility, що належить Google. Ще кілька людей увійшли в підрозділ Motorola ATAP group.
Незабаром вихідці з Viewdle опиняться в різних компаніях. На початку лютого китайська Lenovo уклала з компанією Google операцію про купівлю Motorola Mobility за $3,2 млрд. Підрозділ ATAP group не увійшов в угоду, і кілька українців продовжать працювати в Google в команді розробників операційної системи Android.
Нагадаємо, компанія Viewdle займалася розвитком технології розпізнавання осіб і відеообробки. В основу стартапу лягли ідеї українських вчених з Кібцентру імені Глушкова. Viewdle заснували Єгор Анчишкин і Юрій Мусатенко, пізніше вони продали частину акцій інвесторам.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас