Іспанія починає приватизацію врятованого банку Bankia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія починає приватизацію врятованого банку Bankia

Фондовий ринок
188
Іспанія, можливо, почне приватизацію врятованого банку Bankia з продажу 5-10% частки інституціональним інвесторам, заявив в неділю голова банку Хосе Ігнасіо Гоіріголзаррі.
Продаж банку, частка держави в якому становить 68,4%, буде здійснюватися поетапно, і процес приватизації триватиме кілька років, уточнив Гоіріголзаррі в інтерв’ю газеті ABC.
“Швидше за все, приватизація Bankia нагадуватиме приватизацію Lloyds”, – зазначив він, згадуючи успішний продаж Lloyds британським урядом у вересні минулого року. Тоді було реалізовано близько 6% акцій банку, за які уряд виручив 3,2 млрд фунтів стерлінгів.
“Перші етапи продажу часток в Bankia будуть менші, ніж наступні. Ми очікуємо, що спочатку буде реалізовано від 5% до 10%”, – сказав голова Bankia.
Нагадаємо, що націоналізувати Bankia довелося в самий розпал кризи в єврозоні, коли борговий ринок країни тріщав по швах, а акції банків демонстрували стрімке падіння. Тоді кредитор отримав збитки у 19 млрд євро через неплатежі за іпотечними кредитами. Фінансовому інституту було потрібно близько половини всього пакету допомоги, який Іспанія організувала для терплять лихо банків.
Минулого тижня міністр економіки Іспанії Луїс де Гіндос заявив, що контрольний пакет банку залишиться у держави ще протягом деякого часу. Проте варто відзначити, що за планом порятунку Bankia уряд має позбутися своєї частки до 2017 р. – часу ще вистачає.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас