Доїздилися: пасажирам скасованих поїздів Hyundai повертають лише половину ціни квитка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доїздилися: пасажирам скасованих поїздів Hyundai повертають лише половину ціни квитка

Казна та Політика
3671
Пасажирам потягів “Хюндай”, які з 12 лютого через поломки замінені на звичайні локомотиви, не повертають обіцяні гроші за квитки. Як пишуть пасажири на сайті швидкісних поїздів (intercity.kiev.uа), за відмову від поїздки їм повертають лише половину ціни квитка.
“Хотіла здати квиток на 14.02 “Харків – Київ” (поїзд № 155). Мені сказали, що повернуть тільки половину вартості, тобто 109 гривень”, – поскаржилася пасажирка поїзда Дарина.
З боєм повертають і різницю у вартості проїзду. “Старший касир, подивившись в якийсь від руки написану папірець, повідомила нам, що ми їхали на Крюківському поїзді “Київ – Харків”, який “є аналогічним за ціною і прирівнюється до “Хюндай”, відповідно, різниця у вартості квитків відсутня”, – написав пасажир Роман.
Як розповіли нам в Українській залізничній швидкісній компанії, компенсація за квитки дійсно призначена не всім. “Замість “Хюндая” перевезення здійснюються трьома видами рухомого складу – звичайним (старої споруди вагони), електропоїздом “Шкода” і новим поїздом “Україна-2”, побудованим на Крюківському заводі. Ось останні поїзди за рівнем комфорту – такі самі, як і “Хюндаї”, тому різниця у квитках повертатися не буде”, – сказали нам в УЗШК.
Екс-прем’єр Микола Азаров на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив, що звернувся до в.о. міністра інфраструктури Володимира Козака, щоб виставити корейській компанії санкції. “За цим епізодом південнокорейській компанії будуть виставлені серйозні штрафні санкції, ми всі будемо прагнути якнайскоріше відновити швидкісне сполучення цими поїздами”, – написав Азаров.
В Українській залізничній швидкісній компанії нам також повідомили, що ці санкції передбачені умовами двостороннього договору. “Але потрібно встановити точну причину поломки. Корейські експерти вже почали діагностику машин, – запевнило джерело. – Розмір санкцій буде значним: вони відремонтують поїзди і заплатять втрачену комерційну вигоду. Сьогодні держава несе величезні витрати кожен день. Крім того, у нас є й іміджеві збитки – у людей буде недовіра до цих поїздів, і якийсь час на них не будуть активно купувати квитки. Крім того, для екстреної заміни поїздів ми розконсервували рухомий склад, який задіємо влітку. За все це заплатить виробник”.
Причини скасування поїздів Hyundai. Причиною тимчасового скасування руху швидкісних поїздів Hyundai в Україні стали підозри в поломці. “У трьох потягах виявили у візках (колісній базі – авт.) підозру про руйнування. І для того, щоб не ризикувати життям і здоров’ям пасажирів, потяги вирішили поставити на технічне обстеження, а замість них будуть курсувати інші вагони”, – каже екс-начальник Придніпровської залізниці, нардеп Олександр Момот.
Катерина Стулень, Ольга Омельянчук
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас