Що обговорювали у Сочі Янукович і Путін? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що обговорювали у Сочі Янукович і Путін?

Казна та Політика
4052
Президент України Віктор Янукович на зустрічі під час відкриття XXII зимової Олімпіади в Сочі обговорив зі своїм російським колегою Володимиром Путіним питання формування нового уряду в Україні і черговий транш російського кредиту.
Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов.
«Під час зустрічі Янукович поінформував Путіна про те, кого на посту прем’єра він бачить у новому уряді, і вжив досить серйозні аргументи, що б переконати Путіна в тому, що ситуація знаходиться під контролем влади. І якщо він переконав Путіна в тому, що ситуація не виходить з-під контролю, найближчим часом Україна має шанс отримати новий транш фінансової допомоги в розмірі 2 мільярдів доларів», – зазначив він.
Вадим Карасьов підкреслив, що шанси переказу нового траншу фінансової допомоги дуже великі, враховуючи, що і Росія зацікавлена ​​у наданні цього кредиту для зміцнення своїх позицій в Україні.
«Якщо Україна не отримає зараз допомогу, на політичну кризу будуть накладатися ще й валютно-фінансова, що буде послаблювати позиції чинної влади, і відкривати більше можливостей для опозиції, яка в обмін на переорієнтацію свого гіпотетичного уряду, може отримати фінансову допомогу вже від заходу», – додав він.
Нагадаємо, зустріч двох президентів відбулася увечері 7 лютого під час церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор у Сочі. Крім офіційної пройшла також і неофіційна зустріч, яка тривала близько 2 годин. Подробиць обох зустрічей поки що немає.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас