На "Райффайзен банк Аваль" знайшлося 12 покупців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Райффайзен банк Аваль" знайшлося 12 покупців

Фондовий ринок
6008
Україну продовжують залишати найбільші іноземні банки. Незабаром може бути проданий “Райффайзен банк Аваль”.
Raiffeisen Bank International отримав 12 пропозицій від потенційних покупців бізнесу в Україні, де йому належить “Райффайзен банк Аваль”, повідомив газеті Die Presse виконавчий директор банку Карл Севельда.
“Ми ведемо переговори із зацікавленими сторонами. Спочатку було 12 пропозицій. Декілька ми виключили. Кілька зацікавлених сторін проводять юридичну експертизу”, – сказав Севельда австрійській газеті, додавши, що рішення про продаж – ще не остаточне.
Він сказав, що український бізнес банку отримав прибуток 90 мільйонів євро минулого року, а балансова вартість його активів становить близько 820 мільйонів євро.
Raiffeisen, другий за величиною банк Центральної та Східної Європи повідомив торік, що може піти з Словенії, України та Угорщини, але поки що не має певних планів.
Раніше цього року українську “дочку” (“Правекс-Банк”) зі збитком продав Дмитру Фірташу найбільший роздрібний банк Італії, Intesa Sanpaolo. Низка європейських банківських груп в останні роки покинули ринок України на тлі девальвації гривні в 2008 році, що створила позичальникам труднощі з виплатою кредитів в іноземній валюті.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас