Росія ставить нову умову: Україна отримає чергову частку кредиту після оплати газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія ставить нову умову: Україна отримає чергову частку кредиту після оплати газу

Кредит&Депозит
2268
Переказ Росією другого траншу кредиту Україні залежить від виконання Києвом зобов’язань по розрахунку за російський газ, заявив глава Мінфіну Антон Сілуанов.
“Ми чекаємо на виконання зобов’язань українською стороною з розрахунків за газ. Все-таки сума там немаленька. З січня повинна бути проплата. Вона поки що не здійснена. Тому все ж таки хотілося, щоб ми разом виконували один перед одним наші зобов’язання”, – зазначив Силуанов.
Росія має намір виконувати те, що обіцяла Україні, але “хотілося б, щоб з українського боку ті зобов’язання, які були взяті, теж своєчасно виконувалися”.
“Ми не пов’язували транші з виконанням зобов’язань за розрахунками за газ між “Нафтогазом” і “Газпромом”. Але, тим не менш, це державні організації, і, природно, ми завжди домовляємося про те, що і на міждержавному рівні, і між державними компаніями наші зобов’язання повинні виконуватися”, – пояснив Сілуанов. Мова йде про стару заборгованість, яка реструктурована з терміном оплати до 25 січня.
“За цей рік, наскільки мені відомо, виплата йде відповідно до графіка”, – підкреслив глава Мінфіну. До січня Україна заборгувала за російський газ більше $3,3 млрд.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас