"Газпром" відмовився від ідеї побудувати ще один газопровід в обхід України - через бойкот Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" відмовився від ідеї побудувати ще один газопровід в обхід України - через бойкот Польщі

Енергетика
1477
Російський газовий монополіст “Газпром” відмовився від ідеї побудувати ще один газопровід в обхід України через територію Польщі, через відсутність підтримки польською владою цього проекту, названого “Ямал-2”.
Про це написала російська газета з посиланням на джерело, близьке до компанії .
“Через плани “Газпрому” у Польщі розгорівся політичний скандал. І зараз поляки розширення “Ямал-Європа-2” не підтримують, тому від цих планів “Газпром” відмовляється – на користь будівництва ще однієї гілки “Північного потоку” до Європи, говорить людина, близька до “Газпрому”, – написала газета.
Представник польського уряду від коментарів відмовився.
У квітня 2013 року підписання меморандуму по проекту “Ямал-2” викликало грандіозний скандал у Польщі, який закінчився відставкою міністра державного майна і голови польської національної нафтогазової компанії PGNiG за відсутність належного контролю над польсько-російською компанією Europolgaz.
Представники польського уряду заявляли, що Польща не буде підтримувати російські енергетичні проекти, які посилюють тиск на Україну, але говорили про прийняття остаточного рішення після презентації ТЕО проекту “Ямал-2”, який планувати підготувати до жовтня минулого року.
Після закінчення цього терміну ані представники польського уряду, ані компаній PGNiG і Europolgaz не повідомляли, чи був підготовлений цей документ і яка остаточна позиція за цим проектом польської влади.
Експерти відзначали, що “Газпром” пропонує побудувати не другу нитку Ямальського газопроводу до Німеччини, а новий газопровід у напрямку Словаччини, відзначаючи, що, таким чином, він міг би заблокувати постачання газу до України з Європи.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас