Для старіючих виробництв Донбасу російський ринок – це шанс продовжити агонію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для старіючих виробництв Донбасу російський ринок – це шанс продовжити агонію

Казна та Політика
1842
Для старіючих виробництв Донбасу російський ринок – це шанс продати власну продукцію на ринок, де її ще купують. Про це пише донецький публіцист Денис Казанський.
“Для старіючих виробництв Донбасу російський ринок – це справді такий собі шанс продовжити агонію. Продати свою продукцію хоч кудись, де її ще беруть. Але чи допоможе така тактика вирішити проблеми в довгостроковій перспективі? Схоже, що лише одиницям”, – зауважує Казанський.
“Адже є безліч прикладів зупинки українських заводів через проблеми зі збутом і рентабельністю виробництва. Скорочений робочий тиждень діє на низці донецьких підприємств і після потепління російсько-українських відносин. Росіяни зараз самі в кризі. В інтернеті, наприклад, можна знайти інформацію про складну ситуацію на Уралі, де останнім часом машинобудівні виробництва також мають великі труднощі”, – наголошує публіцист.
Автор зазначає, що в умовах рецесії нарощувати виробництво і розвиватися можуть лише найбільш високотехнологічні та рентабельні підприємства. А таких в Україні небагато.
“І за недалекоглядність наших олігархів, які нічого не вклали в застарілі заводи у минулі роки, сьогодні доводиться розплачуватися всьому українському народу. Розплачуватися своїми європейськими перспективами і національними інтересами, за які тепер видаються інтереси високопоставлених чиновників із Партії регіонів.- Замість розвитку за новими стандартами нам пропонується стагнація, яка з часом тільки посилить відставання”, – переконаний він.
За матеріалами:
Тиждень.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас