Apple витратила $14 млрд на buyback за два тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple витратила $14 млрд на buyback за два тижні

Фондовий ринок
929
Apple активно викуповує з ринку свої акції. За інформацією Wall Street Journal, за останні два тижні компанія Тіма Кука витратила на програму зворотного викупу вже $12 млрд.
Виходить, що за 12 місяців компанія купила акції на загальну суму понад $40 млрд. Apple діє активніше, ніж передбачали експерти. У рамках програми buyback компанія повинна викупити у інвесторів папери на $60 млрд, і такими темпами мета буде досягнута дуже скоро. Сам Тім Кук обіцяв, що в березні або квітні розкриє інформацію про те, як просувається програма. І цілком імовірно, що до цього моменту вона вже завершиться.
Чому ж Apple так енергійно скуповує свої акції? Тут теж варто прислухатися до слів генерального директора компанії. Проблема в поганій біржовій динаміці, говорить він. З 28 січня, коли “Яблуко” відзвітувало про квартальні результати, його біржова капіталізація знизилася на 8%, що неприємно здивувало Кука. Нагадаємо, що Apple продала рекордну кількість iPhone, – 51 млн. У відповідному кварталі минулого року це число становило 47,8 млн. Однак ринок дана цифра не вразила: аналітики очікували цифру продажів на рівні 55 млн штук. Експерти ринку вважають, що Apple вперлася в стелю.
Після цього і було прийнято рішення прискорити скупку акцій, що повинно підтримати їх котирування. “Це значить, що ми робимо ставку на Apple. Це означає, що ми дійсно впевнені в тому, що ми робимо, і в тому, що збираємося зробити”, – заявив Тім Кук.
Одна з найбільш популярних в біржовому середовищі фігур, Карл Айкан, пропонує Apple викупити з ринку ще більше паперів. За його словами, крім основної програми на $60 млрд, компанія з Купертіно повинна запустити ще одну на $50 млрд. Цікаво, що 28 лютого відбудуться збори акціонерів Apple, де можуть бути анонсовані плани щодо розширення buyback.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас