Google придбала 5,9% акцій Lenovo за 750 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google придбала 5,9% акцій Lenovo за 750 млн дол

Фондовий ринок
405
Найбільший у світі інтернет-пошуковик Google придбав частку в китайській компанії-виробнику комп’ютерної техніки Lenovo, стало відомо сьогодні під час торгів на біржі Гонконгу, передає Reuters. Компанія придбала 618,3 млн акцій – 5,9% від загальної кількості – вартістю 1,2 дол кожна 30 січня 2014 р. Сума угоди становить 750 млн дол.
На сьогодні Google готується продати Lenovo виробника мобільних телефонів Motorola. Купівля Motorola відкриє Lenovo шлях на американський ринок мобільних пристроїв, де сьогодні домінують компанії Apple і Samsung. За умовами операції, Lenovo отримає також понад 10 тис. патентів на пристрої.
Google – американська інтернет-корпорація, лідер серед пошукових систем. Заснована в 1998 р. Ларрі Пейджом і Сергієм Бріном, в 2004 р. провела IPO на суму 1,9 млрд дол. На сьогодні Google займає більше 80% світового ринку пошукових запитів, основним доходом компанії є онлайнова реклама, прив’язана до результатів пошуку на сторінках Google. Крім інтернет-пошукача Google, володіє найпопулярнішим у світі відеохостингом YouTube, управляє поштовим сервісом Gmail, соціальною мережею Google+, розробила операційну систему Android для мобільних пристроїв.
Китайська компанія Lenovo є світовим лідером з виробництва персональних комп’ютерів. Вона була створена в 1984 р. групою китайських учених. Однак нинішнього “світового панування” досягла після купівлі у IBM її підрозділу з виробництва персональних комп’ютерів в 2005 р. за 1,75 млрд дол. За умовами операції Lenovo отримувала право використовувати бренд IBM до 2010 р., а також патенти на багато брендів, включаючи лінійку персональних комп’ютерів ThinkPad. Штаб-квартири компанії розташовані в Морріссвіллі (штат Північна Кароліна, США ) та Пекіні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас