Держбюджет-2014 має 6 корупційних ризиків - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держбюджет-2014 має 6 корупційних ризиків - експерт

Казна та Політика
1242
Державний бюджет України містить у собі низку корупційних ризиків. Серед них – прийняття держбюджету в закритий спосіб, надто широкі повноваження Кабінету Міністрів України при залученні кредитів під державні гарантії, непомірні видатки на вугільну промисловість, спрямування більшості грошових субвенцій в округи депутатів від Партії регіонів, скасування публічних тендерів у Міноборони, надто широкі повноваження Мінфіну щодо залучення кредитів до спеціального фонду Державного бюджету.
Про це під час прес-конференції розповів глава комітету Верховної Ради з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією Віктор Чумак, посилаючись на спільний аналіз із Центром політичних студій та аналітики.
“Закритий спосіб прийняття бюджету – голосуванням руками, без третього читання та обговорення – відкриває великий простір для протягування корупційних схем”, – сказав Чумак.
Також експерт розповів, що протягом третьої сесії Верховної Ради було проведено антикорупційну експертизу 1,3 тис. законів. Чумак відмітив, що негативні висновки були приблизно по 70 законопроектним ініціативам: “Тобто 70 законів мали високий рівень корупційних ризиків”, – уточнив він. Більшість цих законів були законами Кабміну.
Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила Держбюджет на 2014 рік без обговорення. За прийняття документа проголосували 249 народних депутатів, яким довелось голосувати руками, оскільки опозиція заблокувала трибуну і президію парламенту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас