Де Україна може взяти гроші для порятунку економіки? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де Україна може взяти гроші для порятунку економіки?

Кредит&Депозит
2091
Крім можливості отримання російських довгострокових позик і кредитів МВФ, що надаються за умови реалізації макроекономічних реформ, Україна може також отримати кредити від Китаю для реалізації інфраструктурних проектів, від ЄС на здійснення макроекономічних реформ, а також від міжнародних фінансових установ, вважає Бернард Кейсі, президент Американської торговельної палати в Україні.
Внутрішні інвестиційні ресурси можна отримати від міжнародних і національних корпорацій. “Керівники багатьох з цих корпорацій є членами Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при президентові України і спільно з членами уряду, керівництвом та командою Американської торгової палати в Україні працюють над впровадженням програми економічних реформ”, – розповідає Кейсі.
Водночас залучення внутрішніх ресурсів для активізації економіки і придушення кризових явищ у фінансовій сфері – ускладнене, вважає економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. За його словами, грошей під це в бюджеті немає, а перспективи використання державних, бюджетних або держбанківських ресурсів дуже низькі. “Усі вільні кошти спрямовуються зараз на соціальні виплати, – пояснює експерт. – Для того, щоб забезпечити ефективність держгарантій і стимулювати бізнес брати участь у таких проектах, необхідні гарантії захисту інвестицій та вільний доступ до проектів”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас