Росія попросила внести до Unicode новий знак рубля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія попросила внести до Unicode новий знак рубля

Валюта
1635
Росія внесла в Міжнародну організацію зі стандартизації заявку на включення графічного символу рубля до стандарту Юнікод. Про те, що заявку прийняли до розгляду, говориться в прес-релізі російської групи «ІТ-Стандарт», що займається розвитком і застосуванням стандартів у галузі інформаційних технологій.
Вона була внесена 21 січня поточного року і підготовлена ​​за дорученням Банку Росії і за участю його фахівців. Відповідно до заявки російської сторони, для нового символу запропоновано виділити місце U+20BD. Це наступне вільне місце в блоці символів валют Юнікода. На даний момент у запланованій сьомої версії стандарту знаки посідають місця від 20A0 до 20BC, від знака євро до знака азербайджанського маната.
За встановленою процедурою, як уточнюють в «ІТ-Стандарт», питання про включення робіт з російською заявкою вирішуватиметься в Міжнародній організації зі стандартизації (ISO/IEC JTC1/SC2) 24-28 лютого цього року в американському місті Сан-Хосе.
Поки що незрозуміло, чи потрапить символ рубля до сьомої версії Юнікод, яку розраховують ухвалити влітку або восени 2014 року: всі намічені в ній зміни вже відомі. Однак для знаків валют в Unicode може застосовуватися прискорена процедура узгодження, як сталося, наприклад, з турецькою лірою.
Раніше в Unicode вже заявляли, що для включення знака рубля до міжнародного стандарту необхідно, щоб символ був офіційно затверджений Банком Росії. Регулятор затвердив символ російської валюти, перекреслену букву «Р» 11 грудня 2013 року. Обраний ЦБ знак рубля був запропонований дизайнерами ще в 2007 році.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас