До кінця тижня курс долара може піднятись вище 9 грн - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця тижня курс долара може піднятись вище 9 грн - прогноз

21632
У разі продовження політичної кризи в Україні і відсутності будь-яких істотних політичних рішень курс долара може піднятись вище 9 грн/$. Такий розвиток подій прогнозує голова Комітету економістів України Андрій Новак.
“Глибина девальвації буде напряму залежати від перебігу політичної кризи і часу, коли настане політична розв’язка. Чим довше тягнутиметься політичне протистояння – тим глибше гривня піде вниз. На сьогодні курс зупинився нижче першої психологічної межі 8,5 грн/$, а це означає, що навіть в разі політичного врегулювання він уже навряд чи опуститься до попереднього рівня. Але якщо він опуститься до психологічної межі в 9 грн/$, то так само, швидше за все він вже не повернеться до показника меншого, ніж 9 грн”, – сказав експерт.
Якщо на цьому тижні на парламентській сесії не будуть прийняті рішення, які будуть говорити про початок політичної розв’язки, то до кінця тижня курс впаде нижче 9 грн/$. “Якщо ж сьогодні-завтра будуть прийняті конкретні рішення, які означатимуть кінець політичної кризи, тоді можливо ринок заспокоїться і середа, четвер, п’ятниця не покажуть подальшої глибокої девальвації і до кінця тижні позначки в 9 грн. вона не досягне”. Все буде напряму залежати від політичних рішень, які будуть зроблені на цьому тижні. Але саме рішень, а не обіцянок, підкреслив Новак.
Більше прогнозів стосовно майбутнього курсу долара читайте в статті “Чи перетне долар межу в 9 грн до кінця тижня?”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас