В "Родовід банку" виявлені зловживання на десятки мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Родовід банку" виявлені зловживання на десятки мільйонів гривень

Фондовий ринок
1157
У січні поточного року Генеральною прокуратурою України завершено перевірку законності використання коштів, у тому числі наданих Національним банком України у вигляді рефінансування, колишніми посадовими особами ПАТРОДОВІД БАНК”. Про це повідомив заступник начальника відділу захисту фінансово-економічних інтересів держави ГПУ Віктор Чечерський.
Встановлено, що посадові особи ПАТРОДОВІД БАНК” та одного з комерційних товариств столиці складали свідомо неправдиві акти про надані послуги зі стягнення боргів і безпідставно виплачували останнім винагороду в значних розмірах.
“Внаслідок цих незаконних дій капіталізованому державою банку завдано понад 80 мільйонів збитків”, – зазначив В.Чечерський.
Крім цього він повідомив, що за результатами перевірки за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України.
Стаття 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем – карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас