Світові ринки захлеснула хвиля розпродажів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові ринки захлеснула хвиля розпродажів

Фондовий ринок
1722
Світові ринки захлеснула хвиля розпродажів. І якщо вдень основні світові індекси ще намагалися триматися на плаву, то з відкриттям сесії в Нью-Йорку почався справжній обвал.
Індекс широкого ринку S&P500 втратив майже 2,5%, довівши корекцію від своїх максимумів до 6%. Причому з 500 акцій, що входять до складу індикатора, тільки 9 залишилися на позитивній території.
Погані новини продовжують надходити фактично без зупинки. Цікаво, що одразу всі скелети як по команді повилазили зі своїх шаф. Вранці інвестори відігравали слабкі дані з ділової активності у виробничому секторі Китаю, ввечері розчаровуюча статистика надійшла вже з ділової активності в США. Проблеми економік, що розвиваються навіть не згадуються: вони просто є за замовчуванням.
Корпоративний фон також не додає оптимізму: Ford і General Motors несподівано повідомили про зниження продажів у січні, що в підсумку обвалило їхні акції на 2,5%. Російський фінансовий ринок не залишається осторонь і з охотою вбирає в себе весь негатив від баталій на міжнародній арені. Тільки на вечірній сесії ф’ючерс на індекс РТС втратив 1,5%.
Якщо негативний новинний фон буде настільки ж насиченим, то підстав очікувати на припинення негативної динаміки просто немає. Змінити ситуацію може звіт по ринку праці, який вийде в п’ятницю. Хоча варто врахувати, що негативна реакція ринку може бути як на хороші дані, так і на погані. Залишається дати слово голові ФРС. Джанет Йеллен напередодні вступила на посаду, а її перший офіційний виступ відбудеться вже 11 лютого.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас