Новий поворот: РФ зібралася пов'язати виділення нових траншів Україні з реформами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий поворот: РФ зібралася пов'язати виділення нових траншів Україні з реформами

Кредит&Депозит
2433
Москва і Київ у грудні домовилися, що Росія в 2013 і 2014 роках купить євробонди України на 15 мільярдів доларів.
Кожен новий транш фінансової допомоги Росії Україні повинен бути пов’язаний з проведенням структурних реформ, які гарантують повернення коштів, вважає екс-міністр фінансів Олексій Кудрін.
Перший транш облігацій на 3 мільярди доларів вже придбаний. Пізніше стало відомо, що в доларах Київ отримає від Москви лише 10 мільярдів, а інша частина фінансової підтримки буде надана у вигляді спеціальних прав запозичення (СДР).
“Загалом, допомагати Україні треба, але потрібні і умови цих кредитів, щоб було зрозуміло, звідки вони будуть повертатися. Якщо невизначеність у цьому виникне або будуть превалювати популістські рішення старого або нового уряду, то ми можемо не отримати назад цих коштів. Кожен новий транш потрібно зважувати за умовами”, – цитує Кудріна інформагентство Прайм у понеділок, 3 лютого.
Він пояснив, що ці умови за макроекономічними показниками можуть бути м’якіші або відрізнятися від тих, які висуває МВФ, але їх необхідно встановлювати. “І МВФ, і ми завжди бачили базові, фундаментальні проблеми (української) економіки. Потрібно, щоб вони були вирішені і було джерело повернення коштів”, – зазначив він.
Кудрін висловив сумнів, що за два роки (термін обігу єврооблігацій України, куплених РФ наприкінці 2013 року) економічна ситуація в країні покращиться. “Мабуть, передбачалася пролонгація цих ресурсів. Я не виключаю, що допомога потрібна була терміново і тоді було не до дискусій, які вимагають 1-2 місяці, але надалі потрібно зважувати за умовами”, – сказав Кудрін.
Президент РФ Володимир Путін і прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявили, що потрібно почекати формування нового уряду України перед тим, як продовжити виконувати фінансові та енергетичні зобов’язання перед цією країною. Путін раніше заявив, що у Росії була домовленість з урядом Азарова про необхідність структурних реформ, які дозволять українській економіці бути кредитоспроможною.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас